×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Tsingtao Premium Lager

Tsingtao Premium Lager passar bäst till måltiden.

Om ölen

Producent: Tsingtao Brewery.
Land:
Kina.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 4,7%.
Flaskans bäst före: December 2023 (provsmakas 8 mars 2023).
Systembolagets nr: 1080.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Tsingtao Premium Lager passar bäst till måltiden.

Nu ska du få läsa om den första ölen jag recenserar från Kina. Den heter Tsingtao Premium Lager. Det är möjligt att jag kanske har druckit den på något kinesiskt hak och som jag har förträngt. Men nu är det dags att ge min syn på den. Är detta en öl jag köper igen?

Utseende

Tsingtao Premium Lager har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, citruston och en sötma som jag vill uppleva är en honungskaraktär. Men tycker även det finns en förnimmelse av kokt ris.

Smak

Maltig smak av bröd, citruston och en honungskaraktär. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men precis som med doften så upplever jag en nyans av kokt ris.

Betyg

Tsingtao Premium Lager är en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck eller till asiatisk mat. Gärna kryddstark tänker jag. Men köper jag denna ölen igen? Alltså det är ju inte som så att jag trillar av stolen av lycka när jag dricker den. Samtidigt är den inte dålig på något vis heller. Får jag den serverad så dricker jag den. Men köper jag den igen, så skulle det vara om jag ska servera asiatisk mat kanske. Alltså jag tänker att Tsingtao Premium Lager passar bäst till måltiden.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *