×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Tropisch und Sauer från Ängöl

Tropisch und Sauer från Ängöl är en syrlig öl med smaker av bland annat ananas, mango och aprikos.

Om ölen

Producent: Ängöl.
Land:
Sverige.
Ölstil: Berliner Weisse.
Styrka: 4,3%.
Flaskans bäst före: Januari 2021 (provsmakas 9 januari 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 33856.
Pris vid inköp: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Tropisch und Sauer från Ängöl är en syrlig öl med smaker av bland annat ananas, mango och aprikos.

Jag har tidigare recenserat öl från Ängöl. Dessa recensioner hittar du här. Jag tycker det har varit en lite blandad upplevelse. Hur är det då med Tropisch und Sauer från Ängöl? Vad tycker jag om den?

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona. Alltså det fanns en jästfällningen som låg i botten av flaskan och den tog jag faktiskt inte med i glaset.

Doft

Syrlig lite jäst doft med inslag av ananas, mango och aprikos. Det finns även en brödig ton och den doftar lite syrlig vetekrans. Men det är även en känsla av tuggummi och syrligt godis. Doftar det även lite omogen frukt?

Smak

Syrlig smak av ananas, mango, aprikos, sura nappar och tuggummi med markerad beska och syrlig eftersmak av sura nappar och tropisk frukt. Men smakar det även lite omogen banan tro? På det stora hela så är det en trevlig balanserad smak.

Betyg

Tropisch und Sauer från Ängöl är faktiskt en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Frågan är hur den skulle passa till räkor? Men köper jag den igen? Alltså jag lär nog inte specialbeställa den, men står den framför mig på hyllan, så kan jag ta en flaska. Tycker du ska prova den om du gillar syrlig öl med ton av tropisk frukt.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *