×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Trippel Kalmarit från Ängöl

Trippel Kalmarit från Ängöl smakar som en svensk version av belgiska Tripel Karmeliet.

Om ölen

Producent: Ängöl.
Land:
Sverige.
Ölstil: Tripel.
Styrka: 8,2%.
Flaskans bäst före: November 2022 (provsmakas 25 december 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1129.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Trippel Kalmarit från Ängöl smakar som en svensk version av belgiska Tripel Karmeliet.

Jag har tidigare recenserat öl från Ängöl och dessa recensioner hittar du här. När det kommer till Trippel Kalmarit, så undrar jag om det var tänkt att gör en egen version av fantastiska Tripel Karmeliet? Hur det än är med saken, så är detta en riktigt trevlig öl. Man får verkligen dom där belgiska dofterna och smakerna, i en öl bryggd här i Sverige.

Utseende

Trippel Kalmarit från Ängöl har en något oklar gyllengul färg med svagt gulvit skumkrona.

Doft

Maltig jäst doft av ljust bröd, vetekrans, brödkryddor, ton av honung, omogen frukt, skumbanan och frukttuggummi. Det är en trevlig doft måste jag säga.

Smak

Maltig jäst smak av ljust bröd, vetekrans, brödkryddor, honung, omogen frukt samt godiston av exempelvis skumbanan och frukttugummi. Det finns en fin beska med fin sötma och eftersmak av de smaker som jag upplever.

Betyg

Trippel Kalmarit från Ängöl är mycket trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rustika rätter av korv och fläsk. Alltså exempelvis korv med bröd eller fläsk med raggmunk tänker jag är fin kombo. Men köper jag ölen igen? Ja det är klart jag gör det och det har ni säkert redan listat ut vid detta laget! Alltså jag får en smakkänsla av Belgien, med skillnad att den är bryggd i Sverige. Den smakar som en svensk version av Tripel Karmeliet. Men inte riktigt på samma nivå, men ändå på en väldigt bra nivå. Gott är bara förnamnet!

4/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Ängöl AB
Ölstil: Tripel
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *