×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Three Hearts Extra Strong från Krönleins

Three Hearts Extra Strong från Krönleins tar ingen guldmedalj enligt mig.

Om ölen

Producent: Krönleins.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 7,5%.
Burkens bäst före: Januari 2021 (provsmakas 21 maj 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11228.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Three Hearts Extra Strong från Krönleins tar ingen guldmedalj enligt mig.

Three Hearts Extra Strong från Krönleins fick guldmedalj 2019 vid inofficiella öl-vm. Eller The International Brewing Awards som det heter och är även kallad bryggerivärldens Oscarsgala.

Jag funderar om Ölbloggen kan skapa sitt egna inofficiella öl-vm. Nu kommer jag inte göra det, men om så vore fallet, så skulle inte denna ölen få någon guldmedalj av mig. Men visst är det som så att smak och tycke är olika. Stark i styrka och smak står det på burken. Stark i styrkan kan den väl vara, men den är inte speciellt starkt välsmakande. Nu är det dock ingen totalkatastrof vi pratar om här.

Utseende

Three Hearts Extra Strong har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, honung, svag ton av citrus och ton av alkohol. Det är en enkel doft. Men kan även tycka det är en lite parfymerad doft. Alltså det är ingen spännande doft som möter näsan.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, honung, citrus med markerad beska och lite söt besk eftersmak. Tonen av alkohol finns även i smaken. Det är nästan som man kan uppleva en pepprig smak. Alltså det är inga wowsmaker, men det finns ändå en balans.

Betyg

Three Hearts Extra Strong från Krönleins kan du dricka en varm sommardag som gräsklipparöl eller till rätter av korv. Men köper jag den igen? Det lär antagligen inte ske. Jag trodde dock den skulle smaka värre än den gör baserat på dess alkoholstyrka. Men jag kan förstå om den har sin skara hängivna fans.

2,75/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *