×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

The Bruery Melange #3 har komplex och kraftfull smak

The Bruery Melange #3 har komplex och kraftfull smak med påtaglig alkoholhetta.

Om ölen

Producent: The Bruery.
Land:
USA.
Ölstil: Strong Ale.
Styrka: 16,3%.
Flaskans bäst före: Augusti 2021 (provsmakas 30 maj 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 296.
Pris vid inköp: 229 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

The Bruery Melange #3 har komplex och kraftfull smak med påtaglig alkoholhetta.

The Bruery Melange #3 är verkligen en öl för sig själv. Att den kvalar in på hela 16,3% borde tyda på att den har en tydlig smak av alkohol. Även om alkoholhettan finns där, så döljs den samtidigt väl på något sätt. Att det står ”contains alcohol” på flaskan råder det inget tvivel om och detta är en speciell öl. Smakar den bra då?

Utseende

Mörkbrun i princip svart färg med äggskalsfärgad lite brun skumkrona.

Doft

Jäst fatlagrad doft av alkohol, torkad frukt, bourbon och mörk choklad. Det är lite likörgodis över doften. Den doftar komplext och kraftfullt.

Smak

Jäst rostad kraftfull smak av fatlagring, alkohol, torkad frukt, mörk choklad och likörgodis. Smaken är komplex och svår med påtaglig alkoholhetta, som ändå inte tar överhand. Det är en väldigt speciell smak.

Betyg

The Bruery Melange #3 är ölen du dricker som sällskapsdryck eller till ostar och mörk choklad. Alkoholhettan är påtaglig, men den tar inte överhand så den förstör smakerna totalt. Detta är en väldigt kraftfull öl och det är verkligen inte en öl för alla. Denna flaska delar du med fördel med en vän, då den är lite mastig att dricka själv. Men jag gillar den speciella smaken och komplexiteten. Det ligger rejält med jästfällning på botten av glaset. Jag har vanligtvis aldrig problem att dricka upp jästfällningen, men med The Bruery Melange #3 lät jag faktiskt bli. Jag kan förstå om den inte är någon favorit hos dig, för det är som redan nämnts en speciell öl.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *