×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Tail of A Whale från Brutal Brewing är prisvärd öl

Tail of A Whale från Brutal Brewing är en prisvärd öl.

Om ölen

Producent: Brutal Brewing.
Land:
Sverige.
Ölstil: Veteöl.
Styrka: 4,8%.
Flaskans bäst före: Augusti 2021 (provsmakas 30 oktober 2020).
Systembolagets nr: 89047.
Pris vid inköp: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Tail of A Whale från Brutal Brewing är prisvärd öl med tropisk smak.

Då var det dags att testa öl från Brutal Brewing, som ägs av Spendrups Bryggeri. Tail of A Whale från Brutal Brewing kostar i skrivande stund 15,90 kr och jag får väl ändå anse att det är mycket smak man får dessa pengar. Mycket tropisk smak för att vara en veteöl, eller något åt det hållet. Men helt såld på ölen är jag inte.

Utseende

Tail of A Whale från Brutal Brewing har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig tropisk doft av frukt som ananas och spadet av fruktkocktail på burk samt ton av citron. Men det finns även en lätt brödig ton i doften.

Smak

Maltig smak av ananas samt citron med markerad beska och med sötma. Eftersmaken är av citruston och med lätt ton av bröd långt bak i eftersmaken.

Betyg

Tail of A Whale från Brutal Brewing är en helt okej öl faktiskt. Alltså det är ingen öl i världsklass, men samtidigt ingen katastrof heller. Denna öl passar att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat egentligen, med undantag för någon kraftfull gryta. Jag hade önskat något mindre beska och gärna låtit smakbilden få träda fram något mer. Men köper jag den igen? Alltså det lär nog inte ske faktiskt. Denna ölen försvinner lite i mängden av all annan öl. Men den är prisvärd ändå. Alltså jag kan förstå om den kan uppskattas av många.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *