×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Swedish Fika Biscotti Break från Poppels och Evil Twin

Swedish Fika Biscotti Break från Poppels och Evil Twin lever inte upp till priset den kostar.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri / Evil Twin Brewery.
Land:
Sverige / Danmark.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 12%.
Flaskans bäst före: Oktober 2038 (provsmakas 19 april 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 12120.
Pris vid inköp: 59,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Swedish Fika Biscotti Break från Poppels och Evil Twin lever inte upp till priset den kostar.

Swedish Fika Biscotti Break från Poppels och Evil Twin är ett samarbete och där ölen framställts hos Poppels. Evil Twin har jag druckit, men inte skrivit recensioner om. Det får bli att så göra. Däremot har jag recenserat öl från Poppels och jag tycker bryggeriet håller en hög lägstanivå. Hur smakar ölen som de båda bryggerierna framställt tillsammans? Jag tycker den är lite spretig.

Utseende

Svart färg med brun skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Rostad doft av choklad, vanilj, arrak och kaffe. Det är främst doft av choklad med tankar mot oboy, men det finns även en mörk chokladton över doften. Det finns även en nötig doft av hasselnötter och ton av alkohol. På det stora hela så doftar det trevligt.

Smak

Rostad smak av främst choklad, men även kaffe, vanilj, arrak och nötter med en sötma och behaglig beska. Alkoholsmaken går tydligt igenom och det är detta jag noterar först. Den är spretig i smaken, men eftersmaken har en trevlig arrakskänsla. Jag tycker doften är bättre än smaken.

Betyg

Swedish Fika Biscotti Break från Poppels och Evil Twin passar att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Jag kan tänka mig att ha den som ingrediens i en mustig gryta eller som ersättare till portern i porterstek. Kanske att den kan lugna ner sig vid lagring och därmed inte smaka lika spretigt. Smaken lever inte upp till sitt pris.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Ann-Ci Granat skriver:

   Det var en fullpott 5 poäng från min man Lasse.❤️❤️Skulle vilja få tag i flera av dessa fantastiska goda öl.🍺🍺Det var jag frun som hittade den förståss…🥰

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Har ni tur, så kanske den kommer igen. 🙂 Skål och tack för att du läser!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *