×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Strömmarn’s Olidan från Strömmarn’s Bryggeri

Strömmarn's Olidan från Strömmarn's Bryggeri har mycket att önska i doft och smak.

Om ölen

Producent: Strömmarn’s Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: November 2022 (provsmakas 22 mars 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 36795.
Pris vid inköp: 25,10 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Strömmarn’s Olidan från Strömmarn’s Bryggeri har mycket att önska i doft och smak.

Jag har tidigare recenserat öl från Strömmarn’s Bryggeri och dom hittar du här. Jag har tidigare tyckt att de producerar förhållandevis välsmakande öl. Men med Strömmarn’s Olidan så blir jag inte imponerad. Alltså här finns det mer att önska tycker jag.

Utseende

Strömmarn’s Olidan har en något oklar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig lite sur metallisk doft av ton som jag uppfattar är bröd, nån slags citruston och örter. Doften är inte fantastisk direkt.

Smak

Maltig smak som jag uppfattar är bröd och nån citruskaraktär. Men jag tycker också det är en ton av örter eller om det är nån krydda. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Smaken känns lite instängd på något vis. Det har en havrekaraktär över smaken.

Betyg

Strömmarn’s Olidan från Strömmarn’s Bryggeri var väl ingen öl som imponerade på mig. Alltså jag har lite svårt att placera dofter och smaker. Tycker det är en obalans. Det är väl ingen katastrof till doft och smak, men köpa den igen lär inte ske. Den är också starkare än en pilsner normalt är.

2,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *