×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stout Svart från Brukskällan Bryggeri

Stout Svart från Brukskällan Bryggeri är mumsig öl av stilen stout. Passar att dricka som sällskapsdryck, till ostar eller choklad.

Om ölen

Producent: Brukskällan Dalsland.
Land:
Sverige.
Ölstil: Stout
Styrka: 4,7%.
Burkens bäst före: Augusti 2023 (provsmakas 21 april 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 38862.
Pris vid inköp: 36,50 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Stout Svart från Brukskällan Bryggeri är mumsig öl av stilen stout.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från Brukskällan Dalsland, så hittar du recensionerna här. Men först ska du ska läsa vad jag tycker om Stout Svart. Alltså som du redan läst i den inledande rubriken, så är det en mumsig öl.

Utseende

Stout Svart har en rostad doft av mörkt bröd, kaffe, torkad frukt, soja, lite tobak och ton av lakrits. Det är en komplex men trevlig doft.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, citruston, örter och en sötma som jag vill tycka är en slags honungskaraktär.

Smak

Rostad smak av mörkt bröd, kaffe, torkad frukt, soja, mörk choklad, lite lakrits och ton som jag vill uppleva är tobak. Det finns en balanserad beska med trevlig eftersmak av de smaker som återfinns.

Betyg

Stout Svart från Brukskällan Bryggeri är trevlig och lättsam stout. Den är komplex men trots det bara på 4,7%. Denna dricker jag som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Men även efterrätter av choklad kan passa. Jag tänker även att den kan passa som ingrediens i en mustig gryta. Köper jag den igen? Det kan jag absolut göra. Eftersom det smakar bra.

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *