×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stout Rullquin – Som att dricka surt kaffe från Belgien

Stout Rullquin – Som att dricka surt kaffe.

Om ölen

Producent: Gueuzerie Tilquin
Land:
Belgien
Ölstil: Gueuze/Ale
Styrka: 7%
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C

Stout Rullquin – Som att dricka surt kaffe från Belgien är en god beskrivning av denna speciella öl.

Stout Rullquin är en blanding av 7/8 La Rulles Brune och 1/8 av 1 år lagrad lambic som tillsammans lagrats 8 månader på ekfat. Blandningen medför att smaken blir mycket speciell. Det finns en balans där smakerna på något vis gifter sig, men det blir samtidigt ändå inte fulländat. Stout Rullquin – Som att dricka surt kaffe från Belgien helt enkelt.

Utseende

Mörk på gränsen till svart färg med gulgräddsfärgad skumkrona.

Doft

Tydlig sur doft av sura nappar och vinbär tillsammans med syrliga bär och rostad malt med kaffeton och citrusdoft. Doftar surt kaffe och där jag funderar på om det är surt kaffe jag kommer dricka.

Smak

Det är surt kaffe jag dricker med tydlig vinbärssmak samt smak av mörka bär och citrus. Ekfatslagringen bidrar till att ölet får lite träsmak.

Betyg

Smakerna gifter sig och det finns en balans som fungerar. Men den är ändå inte riktigt hemma. Stout Rullquin är en unik och säregen öl som är svår att betygsätta. Jag tycker det är ett bra försök, men jag dricker hellre något annat.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *