×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stormare Brööl skummar likt en vulkan som har ett utbrott

Stormare Brööl skummar likt en vulkan som har ett utbrott. Jag anar oråd att något inte står rätt till.

Om ölen

Producent: Orbaden Zip & Climb.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 6,5%.
Flaskans bäst före: Februari 2021 (provsmakas 27 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 33825.
Pris: 29,50 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stormare Brööl skummar likt en vulkan som har ett utbrott. Jag anar oråd att något inte står rätt till.

Stormare Brööl är Peter Stormares egna öl. Han är en känd profil som bland annat medverkat i många filmer och serier. Jag tycker han är en bra skåedespelare, men hans egna öl ligger inte på samma nivå tyvärr. När jag googlar efter mer information, så läser jag att den ska drickas med is. Men jag vill inte ha någon is i. Jag vill inte ens dricka upp ölen.

Utseende

När jag öppnar kapsylen så flödar skummet ut från flaskan likt en vulkan som har ett utbrott. Så jag får därmed snabbt hälla ölen i glaset. Ölet får en kraftigt tjock skumkrona, med en oklar gul färg. Hur jag än häller så blir bara skumkronan tjockare och tjockare och jag anar dessvärre lite oråd om att något inte står rätt till med ölen.

Doft

När jag doftar på ölen så upplever jag doft av kokta grönsaker och ton av vad jag vill beskriva som skurmedel. Den doftar inte speciellt trevligt tyvärr.

Smak

Vad gäller smaken så upplever jag ton av kokta grönsaker och citrus med markerad beska och eftersmak av citrus. Smaken är inte rolig.

Betyg

I min mening står något inte rätt till här med Stormare Brööl. Jag kollar in Systembolagets beskrivning och det är nog bara tonen av citrus som jag uppfattar. Någon ton av knäckebröd, smörkola och aprikos kan jag bara inte finna. Bara det att den skummade likt en fontän när jag öppnade kapsylen, tyder på att något inte är rätt här. Jag borde reklamera, men samtidigt har jag slängt kvittot. Oh well…

0/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *