×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stone Tangerine Express IPA från Stone Brewing Co.

Stone Tangerine Express IPA från Stone Brewing Co. försvinner lite i mängden av all annan öl.

Om ölen

Producent: Stone Brewing Co.
Land:
USA.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,7%.
Burkens bäst före: Mars 2021 (provsmakas 3 mars 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11000.
Pris vid inköp: 28,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stone Tangerine Express IPA från Stone Brewing Co. försvinner lite i mängden av all annan öl.

IPA är alltid en trevlig ölstil tycker jag. I skrivande stund har jag recenserat 46 öler av stilen. Nu är det dags att addera ytterligare en recension till denna stil. Det är Stone Tangerine Express IPA från Stone Brewing Co. som jag har analyserat. I sak är det en trevlig och välsmakande IPA. Därmed finns det väl inte så mycket att klaga på?

Utseende

Stone Tangerine Express IPA har en oklar gulorange färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, mandarin och ton av grapefrukt samt spadet från fruktcocktail på burk. Det är en trevlig balanserad doft, men inget som är unikt eller sticker ut. Den doftar som IPA i mängden, men från det bättre segmentet.

Smak

Humlearomatisk smak av ananas, grapefrukt och tallbarr. Beskan är markerad och med besk eftersmak av tropisk frukt. Smaken är balanserad och trevlig. Men den sticker inte ut och är speciellt unik. Precis som med doften, så är det smakmässigt ännu en IPA i mängden. Men fortsatt ur det bättre segmentet.

Betyg

Stone Tangerine Express IPA passar att dricka som sällskapsdryck eller till BBQ och hamburgare. Köper jag den igen? Det är absolut inget fel på varken doft eller smak, men svaret är troligtvis ändå nej. Den försvinner lite i mängden av all annan öl. Men jag klagar absolut inte.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *