×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Winter Wine

Stigbergets Winter Wine är ett samarbete mellan Stigbergets Bryggeri och Pomologik. Detta är en speciell och annorlunda öl.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri / Pomologik.
Land:
Sverige.
Ölstil: Barley wine
Styrka: 10%.
Bäst före: September 2027 (provsmakas 10 december 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 88601.
Pris vid inköp: 55 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska prova att lagra en burk.

Stigbergets Winter Wine är ett samarbete mellan Stigbergets Bryggeri och Pomologik.

Med Stigbergets Winter Wine har Stigbergets Bryggeri framställt en öl tillsammans med svenska Pomologik. Alltså detta är en annorlunda och speciell öl upplever jag. Jag tänker det inte är en öl för alla. Läs gärna mina tidigare recensioner från Stigbergets Bryggeri som du hittar här.

Utseende

Stigbergets Winter Wine har en oklar mörkt röd färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Fatlagrad doft av av gröna äpplen, vanilj, kryddor, torkad frukt och calvados. Det är en vinös doftkaraktär.

Smak

Fatlagrad smak av gröna äpplen, vanilj, kryddor, torkad frukt, farinsocker och calvados. Beska är balanserad och med en eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Upplever även en lakritston i eftersmaken och ton av alkohol. Ölet ger en muntorrhet.

Betyg

Stigbergets Winter Wine är intressant och annorlunda öl att dricka som sällskapsdryck. Vad man serverar den till har jag svårt att säga. Men provar med lite ost och den kombinationen funkade faktiskt. Så ostbrickan säger vi. Smaken är på många sätt unik och speciell. Den är även svår att betygsätta. Jag både gillar och ogillar den på samma gång. Men mest gillar jag den fasktiskt. Jag tänker detta är en vattendelare. Eftersom det kan vara en öl någon älskar och någon annan inte gillar lika mycket. men speciell och god tycker jag.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *