×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Trouble Sleep Imperial Stout

Stigbergets Trouble Sleep Imperial Stout har komplex doft och smak.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 12%.
Flaskans bäst före: Maj 2021 (provsmakas 4 januari 2020).
Pris vid inköp: 49,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Stigbergets Trouble Sleep Imperial Stout har komplex doft och smak.

För mig är Stigbergets Bryggeri starkt förknippad med IPA och dess olika inriktningar. Det gör dom riktigt bra, men jag kan tycka är att det ofta gör ”ännu en IPA”. Det smakar bra, men är samtidigt inget nytt och spännande. Men på senare tid har bryggeriet faktiskt släppt lite andra stilar som en pilsner och denna imperial stout. Vad gäller Stigbergets Trouble Sleep Imperial Stout. så har den komplexa dofter och smaker av bland annat kaffe och choklad och det smakar bra. Den har den där komplexiteten jag önskar i en imperial stout. Långt ifrån tropiska dofter och smaker med andra ord.

Utseende

Stigbergets Trouble Sleep har en svart färg med brun skumkrona.

Doft

Rostad bränd doft av kaffe, choklad, torkad frukt, russin, märk sirap och ton av alkohol. Det doftar trevligt.

Smak

Rostad bränd smak av kaffe, choklad, torkad frukt, russin och ton av alkohol med markerad beska med eftersmak av kaffe och choklad. Det är en trevlig kraftfull smak. Nästan som att munnen får sig en käftsmäll. Alkoholhettan gör sig påmind, men döljs samtidigt väl.

Betyg

Stigbergets Trouble Sleep Imperial Stout är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Kan tänka mig att den kan passa som ingrediens i en mustig komplex långkoksgryta. Köper jag den igen? Jag kan tycka priset är lite väl mastigt och även om smakerna är bra, så matchar det inte riktigt prislappen. Så svaret är kanske.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *