×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Öl från Stigbergets Bryggeri

Stigbergets Öl från Stigbergets Bryggeri är trevlig öl att servera till måltiden.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 4,5%.
Bäst före: Maj 2023 (provsmakas 26 juni 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 35913.
Pris vid inköp: 12,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stigbergets Öl från Stigbergets Bryggeri är trevlig öl att servera till måltiden.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

När man tittar på burkens design, så får jag lite gamla konsumvibbar. Bara det att bakgrunden på texten var blå vill jag bestämt minnas. Hur det än är med saken så håller Stigbergets Bryggeri fortsatt en hög lägstanivå med Stigbergets Öl. Alltså någon konsumvibb får jag inte över ölen kan jag lova dig.

Utseende

Stigbergets Öl har en något Oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd och citrus. Men det är även en kryddig ton i doftbilden, samt en touch av vad jag upplever är svag honungston.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, citrus, någon slags kryddighet samt en sötma som jag uppfattar är lite honungskaraktär. Det finns en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Stigbergets Öl är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat. Men den kan även funka som gräsklipparöl eller när du fixar med maten. Köper jag den igen? Jo men det kan jag väl tänka mig. Alltså det är ju ingen öl som förändrar världen, men den doft och smak som finns är trevlig på sitt vis. Mina slutord är nog ändå att jag tänker den serveras bäst till maten.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Tommy Nilsson skriver:

   Mycket god och balans mellan beskan och det ljusa brödet samt citrus. En riktigt bra pilsner tycker jag. Så mycket smak i förhållande till alkoholhalt.Tycker att betyget borde vara högre.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Kul du gillar den. Ja detta är en trevlig öl. Var ett tag sedan jag köpte den nu. Ska plocka en burk eller två nästa gång jag är på Ölstudion. 🙂 Skål!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *