×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Julporter från Stigbergets Bryggeri

Stigbergets Julporter från Stigbergets Bryggeri är välsmakande öl. Servera som sällskapsdryck eller till ostar och charkuterier.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Porter.
Styrka: 5,5%.
Bäst före: Mars 2026 (provsmakas 8 november 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 32221.
Pris vid inköp: 35 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska prova att lagra en burk.

Stigbergets Julporter från Stigbergets Bryggeri är välsmakande öl.

Då var det dags att testa en julöl från Stigbergets Bryggeri. Läs gärna mina tidigare recensioner från bryggeriet, som du hittar här. Men här ska du få veta vad jag tycker om Stigbergets Julporter. Alltså det är en lättsam och smakfull öl. Men ändå med mycket smak.

Utseende

Stigbergets Julporter hr en mörkt röd på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av kaffe, choklad, torkad frukt, mörkt bröd, lakrits samt ton av nötter.

Smak

Rostad maltig smak av kaffe, choklad, torkad frukt, lakrits, mörkt bröd och nötter. Det finns återhållsam beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Smaken är lättsam, men också smakrik och komplex också.

Betyg

Stigbergets Julporter från Stigbergets Bryggeri är välsmakande öl. Den är trevlig och lättsam men samtidigt smakrik också. En trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller ostar och charkuterier. Men köper jag den igen? Såklart kan jag göra det! Eftersom den smakar bra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *