×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Juleljus NEIPA har inga smaker av julen

Stigbergets Juleljus NEIPA har inga smaker av julen. Men jag kan lova att den smakar tropiskt däremot.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: New England IPA.
Styrka: 6,8%.
Flaskans bäst före: April 2020 (provsmakas 3 januari 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 34133.
Pris vid inköp: 44,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stigbergets Juleljus NEIPA har inga smaker av julen. Men jag kan lova att den smakar tropiskt däremot.

Det är inte första gången jag recenserar öl från Stigbergets Bryggeri. Jag tycker bryggeriet håller en hög lägstanivå, men många av deras öler har en tendens att smaka lite samma. Visst skiljer det sig åt, men jag har en tendens att ofta säga ”ännu en IPA från Stigbergets”. Stigbergets Juleljus NEIPA är också ännu en IPA med tropiska smaker. Denna gången av stilen New England IPA. Smakar den bra då? Jodå det gör den, men ni kan glömma att hitta några julsmaker. Nu var säkert inte det meningen heller från bryggeriets sida, men informerar ifall du förväntat dig något annat.

Utseende

Stigbergets Juleljus NEIPA har en oklar gulorange färg med gulvit tjock men ändå porös skumkrona. Samtidigt sprider det sig en tropisk doft när man häller upp den. Det gillar jag när öl gör.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, spadet från fruktcocktail på burk, omogen citrus, apelsinskal och tallbarrsdoft. Det finns en liten uns av spritig ton i doften. Men på det stora hela så doftar det trevligt.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, omogen citrus och tallbarr med markerad beska och eftersmak av tropisk frukt. Det är en juicig känsla med bra balans i smakerna sammanbakat med en trevlig lite besk eftersmak. Jag kan även uppleva en smaknyanser av vete.

Betyg

Stigbergets Juleljus NEIPA är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare. Jag får ingen julkänsla över ölen, men det spelar ingen roll. Köper jag den igen? Det kan jag absolut tänka mig att göra.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Mj skriver:

   Är det samma öl som juliljus?

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Jag har faktiskt ingen aning här. Jag hade till och med missat att den ens fanns. Kul att du skriver! Jag la precis en beställning så den kan testas och recension publiceras! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *