×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Fragments IPA från Stigbergets Bryggeri

Stigbergets Fragments IPA från Stigbergets Bryggeri gör mig besviken.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,5%.
Burkens bäst före: Maj 2022 (provsmakas 13 augusti 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 36059.
Pris vid inköp: 43,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stigbergets Fragments IPA från Stigbergets Bryggeri gör mig besviken.

Stigbergets Bryggeri tycker jag håller en hög lägstanivå. Läs gärna mina tidigare recensioner från bryggeriet här. Något som jag däremot har tyckt länge, är att deras ipor med dess stilinriktingar smakar lite ”samma”. De är goda men blir ”ännu en IPA”. Men med Stigbergets Fragments IPA så sticker bryggeriet ut i min mening. Den smakar inte alls som en ”ännu en IPA”. Alltså faktum är att den inte är speciellt god. Vad hände här egentligen?

Utseende

Grumlig gul färg med smutsgulvit bubblig skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, spadet av fruktcocktail på burk, stickig doft av någon slags krydda samt citrusskal. Det doftar även lite humlebränna upplever jag. Det är även en doftkänsla av färskpressad juice.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, fruktskal, kryddor och tallbarr. Är det även mango i smaken? Men på det stora hela så tycker jag den smakar konstigt. Jag är inte alls imponerad. Alltså det är svårt att förklara med ord.

Betyg

Stigbergets Fragments IPA gör mig besviken. Jag tycker inte denna öl håller måttet som man är van vid från bryggeriet. Smaken är annorlunda och konstig på något vis. Alltså den är inte på något vis odrickbar, men det är inte med någon större glädje jag dricker upp den heller. Den har en smakbild som går mot det fånigare hållet. Doften däremot är helt okej. Denna IPA vill jag inte köpa igen helt enkelt. Nej ni kan bättre.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *