×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Flamingo Juice har tropisk pepprig smak

Stigbergets Flamingo Juice har tropisk pepprig smak. Ja i denna öl finns det peppar!

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Gose.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2038 (provsmakas 19 april 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 33674.
Pris vid inköp: 37,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stigbergets Flamingo Juice har tropisk pepprig smak. Ja i denna öl finns det peppar!

Öl från Stigbergets Bryggeri håller i min mening en hög lägstanivå. Med Stigbergets Flamingo Juice är jag faktiskt lite tudelad. Det är i sig inget fel på smaken, men den är lite too much för mig. Det är oavsett en intressant öl med sin tropiska smak med inslag av salt och peppar.

Utseende

Oklar gul färg med tunn skumkrona som snabbt försvinner.

Doft

Humlearomatisk doft av mango, apelsin, spadet av fruktcocktail på burk och en liten salt ton.

Smak

Humlearomatisk lite syrlig smak av mango, spadet av fruktcocktail på burk, apelsin, grapefrukt och peppar. Det finns en liten salt ton även med markerad beska och med en pepprig eftersmak av tropisk frukt. Ölet ger en viss muntorrhet.

Betyg

Stigbergets Flamingo Juice är rätt så trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Jag vill inte dricka den till mat, men med snacks blir det en trevlig kombination. Det finns en efterhetta av peppar som bränner till lite. Det kombinerat med den lite salta smaken kanske inte tilltalar alla. Det finns en balans, men jag vet inte om jag är ett större fan av den peppriga efterhettan. Smakerna är  lite too much även om smaken på något vis ändå är bra. Köper jag den igen? Nej. Den är heller inte så prisvärd kan jag tycka.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *