×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Den Store Blondino IPA

Stigbergets Den Store Blondino IPA är trevlig och välsmakande öl.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale ale (IPA).
Styrka: 6,3%.
Bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 13 maj 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 37154.
Pris vid inköp: 40,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stigbergets Den Store Blondino IPA är trevlig och välsmakande öl.

Stigbergets Bryggeri tycker jag håller en riktigt hög lägstanivå. Men de har en tendens att smaka lite ”ännu en ipa”. Läs gärna mina tidigare recensioner från bryggeriet efter att du läst klart denna. För nu ska du få läsa vad jag tycker om Stigbergets Den Store Blondino IPA. Alltså det är inget fel på varken doft eller smak. Jag kan verkligen inte klaga. Men återigen så är det ännu en IPA från bryggeriet.

Utseende

Stigbergets Den Store Blondino IPA har en humlearomatisk tropisk doft av ananas, mango, fruktjuice, spadet av fruktcocktail på burk, och ton av vad jag uppfattar är sockerkaka. 

Doft

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, fruktjuice, grapefrukt och mango. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, spadet av fruktcocktail på burk, grapefrukt och mango. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Alltså den smakar typiskt Stigbergets. Den är smakfull men samtidigt också ett uns tillbakadragen i smakbilden.

Betyg

Stigbergets Den Store Blondino IPA är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat vet jag inte vad den kan passa till. Men IPA och hamburgare tycker åtminstone jag är en trevlig kombo. Köper jag den igen? Alltså ser jag den framför mig på butikshyllan, så kan jag ta en burk eller två. Men specialbeställer den gör jag inte. Den smakar typiskt Stigbergets.

3,75/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *