×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stella Artois Alcohol Free

Stella Artois Alcohol Free är en riktigt trevlig alkoholfri öl.

Om ölen

Producent: Anheuser-Busch InBev.
Land:
Belgien.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 0%.
Flaskans bäst före: September 2023 (provsmakas 6 januari 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 1119.
Pris vid inköp: 12,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stella Artois Alcohol Free är en riktigt trevlig alkoholfri öl.

Som rubriken redan antyder, så är Stella Artois Alcohol Free en riktigt trevlig alkoholfri öl. Alltså jag blir glad av att upptäcka goda alkoholfria öler som inte smakar tunt och blaskigt. Nej här finns en kropp och fyllighet faktiskt. Efter att du läst klart denna recensionen, så tycker jag du även ska läsa vad jag tycker om den starkare versionen med alkohol.

Utseende

Stella Artois Alcohol Free har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona 

Doft

Maltig doft av knäckebröd, någon slags örtighet/kryddighet och en honungskaraktär. Det finns även citruston där någonstans. Men den bördiga tonen dominerar mest upplever jag.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citrus karaktär, kryddighet/örtighet och en ton som ja vill tycka är någon slags honungston. Alltså det finns en fyllighet och kropp i smakbilden. Det finns en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Beska stannar kvar rätt så länge i eftersmaken på ett trevligt sätt.

Betyg

Stella Artois Alcohol Free är faktiskt en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, eller till all sorts mat. Det är en bra balans i doft och smakerna. Alltså den upplevs inte så vattnig som alkoholfria öler kan göra. Men köper jag då denna ölen igen? Jag gillar den och kan därmed köpa den igen.

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste bilder och filmer från Instagram