×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

S:t Lars 13 från Vreta Kloster Bryggeri

S:t Lars 13 från Vreta Kloster Bryggeri är en mumsig  och kraftfull öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan.

Om ölen

Producent: Vreta Kloster Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Quadrupel.
Styrka: 11,3%.
Bäst före: November 2028 (provsmakas 12 april 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 30498
Pris vid inköp: 59,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

S:t Lars 13 från Vreta Kloster Bryggeri är mumsig och kraftfull öl.

När denna recensionen skrivs, så var det nyligen ett stort släpp på bolaget med svensk hantverksöl. Vreta Kloster Bryggeri släppte sin S:t Lars 13 och den ville jag inte missa. Alltså jag fick prova den på Växjö Ölfestival 2024 och intrycken från mässan var att jag vill köpa den och även spara en flaska för lagring. Som rubriken antyder så är den mumsig och kraftfull.

Utseende

S:t Lars 13 har en mörk rödbrun färg med med ljusbrun nästan obefintlig skumkrona.

Doft

Jäst rostad ton av torkad frukt, kryddor, en slags likörighet samt ton av choklad.

Smak

Jäst rostad smak torkad frukt, kryddor, likörkaraktär, choklad. Beskan är återhållsam med eftersmak av de smaker som återfinns. Det finns en ton av alkoholhetta som döljs mycket väl. Men jag upplever också en ton av banan i eftersmaken.

Betyg

S:t Lars 13 från Vreta Kloster Bryggeri är en mumsig och kraftfull öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Att kombinera denna med ost är riktigt trevligt. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag absolut tänka mig att göra! Eftersom det smakar bra. Mums!

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *