×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

St. Helena från Vreta Kloster Bryggeri

St. Helena från Vreta Kloster Bryggeri är smakfull och trevlig öl.

Om ölen

Producent: Vreta Kloster Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Belgisk mörk ale.
Styrka: 8,8%.
Flaskans bäst före: April 2022 (provsmakas 30 december 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 35064.
Pris vid inköp: 49,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

St. Helena från Vreta Kloster Bryggeri är smakfull och trevlig öl.

Vreta Kloster Bryggeri startades 2019 och är därmed ett ungt bryggeri. Men den repertoar av öl som bryggeriet producerar är intressant. St. Helena är en mörk ale av belgisk stil och det är en riktigt trevlig öl måste jag säga. Speciellt till ostbrickan. Det är en öl som smakar sådär typiskt Belgien, med skillnaden att den bryggs i Sverige. Vill du läsa mina tidigare recensioner från bryggeriet, så hittar du dom här.

Utseende

St. Helena har en oklar mörkare rödbrun färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Jäst maltig doft av torkad frukt, mörkt bröd, farinsocker, kryddor och ton av alkohol.

Smak

Jäst maltig smak av torkad frukt, metallisk ton, kryddor, farinsocker, mörkt bröd, övermogen banan, choklad och fruktig ton samt ton av alkohol. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns. Men långt bak i eftersmaken upplever jag även en ton av alkohol. Det är en intressant smak, men den är aningens obalanserad tycker jag. Men på något vis gillar jag den lilla obalansen också.

Betyg

St. Helena från Vreta Kloster Bryggeri är ölen att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Tillsammans med ost är en finfin kombination. Men köper jag den igen? Det kan jag tänka mig att göra och då till ostbrickan där den som sagt lämpar sig fint. Det är roligt att se spåas bra öl av belgisk stil bryggas här i Sverige. Heja!

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *