×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

S:t Eriks Winter Session IPA är nja på flaska.

S:t Eriks Winter Session IPA är nja på flaska.

Om ölen

Producent: S:t Eriks Bryggeri
Land:
Sverige
Ölstil: Session IPA
Styrka: 4,1%
Flaskans bäst före: Juli 2018 (provsmakas 17 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11362
Pris: 19,90 kr
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

S:t Eriks Winter Session IPA är nja på flaska med sunkig doft och smak.

Vad har egentligen St: Eriks Winter Session IPA att erbjuda till utbudet av julöl? Det som gör att man känner igen en öl från St: Eriks är formen på dess flaska. Deras session IPA håller en lägre alkoholstyrka med sina 4,1%. Kan den lägre alkoholstyrkan påverka smaken negativt? Enligt producenten så ska ölet passa fint att dricka till all sorts julmat. För min del är det trevligt om en julöl kan passa att dricka till både julmaten som sällskapsöl. Jag tror det är dags att ta fram kapsylöppnaren och se vad St: Eriks har att erbjuda.

Utseende

Klar ljusare bärnstensfärg med en beige gräddvit skumkrona. Inga bubblor återfinns när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Nej det gör den inte men det har ingen betydelse för slutbetyget.

Doft

Lite sunkig doft av karamell, frukter, bröd, gräs och kryddor. Finns en lite svag syrlig doft. Detta är ingen doft som imponerar på mig.

Smak

Fruktig men samtidigt sunkig smak med inslag av grapefrukt, kryddor och honung. Det finns en bränd smak med en besk eftersmak. Ölet ger en viss muntorrhet. Smaken är inte direkt upphetsande.

Betyg

St: Eriks Winter Session IPA är en öl med rätt sunkig doft och smak som inte riktigt imponerar på mig. Öler med låg alkoholhalt kan upplevas lite vattniga, men det är inget jag upplever när den är kall. Men ju varmare den blir i temperaturen, desto mer känner man den lite vattniga smaken. Nja får sammanfatta mina intryck.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *