×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Spaten München från Spaten-Franziskaner-Bräu

Spaten München från Spaten-Franziskaner-Bräu är varken bra eller dålig.

Om ölen

Producent: Spaten-Franziskaner-Bräu (InBev)
Land:
Tyskland
Ölstil: Dortmunder
Styrka: 5,2%
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 23 januari 2022)
Systembolagets beställningsnummer: 11333
Pris: vid inköp: 20,50 kr
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C
Lagringsmöjlighet: Bör inte lagras.

Spaten München från Spaten-Franziskaner-Bräu är varken bra eller dålig.

Spaten München är varken bra eller dålig öl som rubriken redan antyder. Alltså får jag den serverad, så kommer jag dricka upp den. Men det är inte så att jag måste ha den igen till varje pris. Vill du läsa mina andra recnesioner från bryggeriet, så hittar du dom här.

Utseende

Spaten München har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, citruston samt någon kryddighet. Alltså jag tror mig även känna lite honung i doften. Men det finns även en lite sur doft upplever jag.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, citruston, en kryddighet och sötma. Men nog tycker jag mig även finna en liten honungston. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Spaten München är en helt ok öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat tänker jag. Det är en mångsidig öl. Alltså den är helt okej, men det är inte den bästa ölen jag druckit. Men det är heller inget bottennapp. Får jag den i handen så kommer jag ju inte att tacka nej. Men jag köper den inte själv igen.

2,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *