×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sour [Olle] från Smith Street Brew

Sour [Olle] från Smith Street Brew är en trevlig syrlig öl. Denna berliner weisse dricker du som sällskapsdryck eller aperitif.

Om ölen

Producent: Smith Street Brew.
Land:
Sverige.
Ölstil: Berliner weisse.
Styrka: 4%.
Flaskans bäst före: Maj 2024 (provsmakas 14 maj 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 1133.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sour [Olle] från Smith Street Brew är en trevlig syrlig öl.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från Smith Street Brew, så hittar du som här. Men först ska läsa vad jag tycker om Sour [Olle]. I min mening är detta en trevlig öl med syrliga doft och smak av bär.

Utseende

Sour [Olle] har en oklar röd färg med ljusrosa skumkrona.

Doft

Syrlig fruktig doft av blåbär, hallon och vad jag vill uppleva är jordgubbar. Den doftar även som en marmelad på något vis.

Smak

Syrlig smak av hallon, blåbär och bär av vad jag vill uppleva är jordgubbar. Men tycker även det smakar som sura nappar. Ja ni vet det där godiset. Det finns en beska med syrlig eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. I eftersmaken får jag en sockrig munkänsla. Syrligheten är kännbar, men den är inte påträngande på något vis.

Betyg

Sour [Olle] från Smith Street Brew är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller som aperitif. Ja varför inte servera som välkomstdryck för de som inte gillar öl. Till mat tänker jag att den kanske kan passa till efterrätt av glass. Man kanske kan göra en isglass med denna öl som ingrediens? Det vore kul att prova.

Men köper jag den igen? Alltså det kan jag göra, eftersom det smakar bra. Hade önskat tona ner sockersötman som bildas i munnen en smula. Gillar man inte öl, men däremot sötsliskig cider, så kan man absolut gilla Sour [Olle] tänker jag. Nej denna ölen smakar inte cider eller sötsliskigt, men jag tänker den kanske kan uppskattas av de som gillar den typen av cider.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *