×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sour Fruit Ale Strawberry från Poppels Bryggeri

Sour Fruit Ale Strawberry från Poppels Bryggeri har trevlig doft och smak.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Berliner weisse.
Styrka: 4,5%.
Burkens bäst före: Juli 2022 (provsmakas 26 september 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 31088.
Pris vid inköp: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sour Fruit Ale Strawberry från Poppels Bryggeri har trevlig doft och smak.

Öl från Poppels Bryggeri tycker jag håller en hög lägstanivå. När det kommer till Sour Fruit Ale Strawberry från Poppels Bryggeri så håller även denna ölen en hög lägstanivå. I burken finns en trevlig doft och smak av frukter som tilltalar mig.

Utseende

Oklar rosa färg med ljusrosa skumkrona.

Doft

Syrlig jäst doft av jordgubbar, hallon och sura nappar. Men man får även en doftkänsla av rabarber. Det är även en kryddig ton.

Smak

Syrlig jäst smak av jordgubbar, hallon, sura nappar och en kryddig ton. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns. Alltså syrligheten är påtaglig, samtidigt som det också är en fin balans i smaken.

Betyg

Sour Fruit Ale Strawberry från Poppels Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller som aperitif. Men till mat vet jag inte riktigt vad som kan passa. Skaldjur kanske? Köper jag den då igen? Ja varför inte, eftersom det smakar bra! Gott jobbat Poppels.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *