×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sommar IPA från Oppigårds Bryggeri

Sommar IPA från Oppigårds Bryggeri är en angenäm öl.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale Ale (IPA).
Styrka: 6,0%.
Flaskans bäst före: December 2020 (provsmakas 27 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11031.
Pris: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sommar IPA från Oppigårds Bryggeri är en angenäm öl.

Oppigårds Bryggeri tycker jag är stabila, eftersom de håller en hög lägstanivå. Jag har aldrig smakat ett bottennapp från bryggeriet. Sommar IPA från Oppigårds Bryggeri är inte heller något bottennapp. Men det är inte den bästa öl jag provat från bryggeriet. Den sticker inte riktigt ut, men jag kan tro att bryggeriet vill ha det på detta viset, för smaken är ändå angenäm.

Utseende

Oklar gyllengulorange färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk rätt så intetsägande doft av tropisk frukt som grapefrukt och ananas. Det är även lite tallbarr i doften samt en mycket svag ton av alkohol. Doften är ganska tråkig och tillbakalutad. Hade önskat den blommat ut mer.

Smak

Smaken är bättre än doften. Här upplever jag en humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, aprikos och ton av tallbarr med markerad beska och eftersmak av tropisk frukt. Det är en frisk och lättsam smak. Den är välbalanserad men smakerna sticker inte ut. Den är lite feg i smaken. Men antagligen vill nog bryggeriet ha en lite lättare IPA och jag kan förstå det. För smaken är ändå angenäm på något vis.

Betyg

Sommar IPA från Oppigårds Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller efter att ha klippt gräsmattan. Till mat kan grillat BBQ och hamburgare passa bra. Köper jag den igen? Det kan hända eftersom den är lättsam och smaken tilltalar på något vis. Men däremot tyckte jag doften var rätt tråkig tyvärr. Det drar ner betyget en smula.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *