×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Something something darkside från Weird Beard

Something something darkside från Weird Beard.

Om ölen

Producent: Weird Beard
Land:
England
Ölstil: Black IPA
Styrka: 9,2%
Flaskans bäst före: Juni 2019 (provsmakas 9 september 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 99882.
Pris: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Something something darkside från Weird Beard är en mörk IPA som smakar som en stout.

På baksidan av flaskan står det att läsa:
This is a beer that has lost its way, like a young skull with no real identity. An innocent pale-beer that wanted more. A Strong hoppy IPA that fell in with the wrong crowd, tempted in by the darkness, by the decadence of the imperial stouts. Sweet, thick and roasty, yet high on hop aroma and flavour. This is something you have never tried before, and possible should never try. But you will, you will give in to temptation, and you will succumb ti it’s influences, come to the dark side.

Kortfattat översatt till svenska så ska ölet vara en starkt humlad IPA som frestades av den mörka sidan och därmed hamnade i de kejserliga stouternas dekadens. Ölet ska också vara något som man aldrig provat förut. För mig smakar denna öl mer som en stout, med smaker som jag definitivt upplevt tidigare. Det får gärna vara en mörk IPA eller dubbel india stout som det står på flaskans framsida (rörigt värre), men smakmässigt upplever jag det mer vara en stout. Oavsett hur det är med den saken, så kan jag inte klaga på varken doft eller smak. Jag får nog erkänna att jag faktiskt frestas utav doften och smaken och det kanske kan vara så att den för mig till den mörka sidan?

Många känner garanterat igen Something something darkside från något helt annat än öl. Om du själv inte gör så tycker jag du ska se specialavsnittet med Family Guy. Varför inte passa på att även dricka ölen samtidigt?

Utseende

Brunsvart färg med grågulgräddig obefintlig skumkrona.

Doft

Doft av choklad, rostad malt, kaffe, russin, mörk frukt, lite alkoholdoft. Portvinsdoft. Trevlig intressant doft.

Smak

Gräddig len smak av romrussin, mjölkchoklad, farinsocker och kaffe med lite bitter eftersmak med inslag av portvin.

Betyg

Something something darkside är en intressant öl med många smak och doftnyanser. Att det skulle vara något jag aldrig tidigare upplevt i doft och smak håller jag inte med om. Men det spelar ingen roll för Something something darkside är en mycket god öl som jag gärna dricker igen.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *