×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sofiero Julöl är varken bra eller dålig

Sofiero Julöl är varken bra eller dålig. Den är bara helt okej helt enkelt.

Om ölen

Producent: Kopparbergs Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk lager.
Styrka: 5,2%.
Burkens bäst före: April2022 (provsmakas20 november 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 11372.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sofiero Julöl är varken bra eller dålig. Den är bara helt okej helt enkelt.

Öl från Kopparbergs Bryggeri har väl inte imponerat på mig något större. Vad gäller bryggeriets Sofiero Julöl, så får jag väl ändå säga att den inte är så tokig ändå. Alltså i sak tycker jag den är varken bra eller dålig. Helt okej öl och säkerligen så tilltalar den väl alltid någon.

Utseende

Sofiero Julöl har en svagt rödbrun i princip svart färg med ljust khaki färgad skumkrona.

Doft

Maltig doft av mörkt bröd, karamell, torkad frukt och kryddor. Men tycker mig även uppfatta en liten förnimmelse av kaffeton.

Smak

Maltig smak av mörkt bröd, torkad frukt, karamell och kryddor. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns. Men i eftersmaken så upplever jag även en ton av choklad.

Betyg

Sofiero Julöl är varken bra eller dålig tycker jag och som jag ju redan har nämnt. Jag tänker den lämpar sig bäst till julmaten, men sällskapsdryck kan funka också. Men det är väl ingen öl som jag köper igen. Alltså Jag får ingen wow-känsla över ölen, men jag kan inte dissa den totalt heller. Men säkert uppskattas den av många. Priset är tilltalande för det som man ändå får i burken.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *