×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Soda Pop IPA 3,5% från Vega Bryggeri

Soda Pop IPA 3,5% från Vega Bryggeri är flytande godis på flaska.

Om ölen

Producent: Vega Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Session IPA.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2021 (provsmakas 2 januari 2021).
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Soda Pop IPA 3,5% från Vega Bryggeri är flytande godis på flaska.

Hur smakar egentligen Soda Pop IPA 3,5% från Vega Bryggeri? I skrivande stund så är detta den första ölen jag recenserar från Bryggeriet. Nog har jag testat deras öler på mässor, men det har aldrig blivit av att jag köpt hem deras öl för test. Men låt mig börja någonstans och då blev det en IPA som har en väldigt intressant doft och smakbild. Den är lite annorlunda.

Utseende

Soda Pop IPA 3,5% har en oklar gul färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av spadet från fruktkocktail på burk, ananas och frukt godis. Det är som att dofta i ett nyöppnat paket med segt godis. Det är en tunn men ändå helt okej doft men samtidigt intressant.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av alkoläsk. Men det är en fruktig smak av ananas och apelsin med markerad beska och söt eftersmak av tropisk frukt. Det är en godiskänsla över ölen och även ton av frukttuggummi. Alltså det är en trevlig men tunn smak. Det är samtidigt lite sodapop över smaken. Soda Pop IPA 3,5% är tilltalande på något vis. Ölet ger en muntorrhet. Munkänslan efter att ha svalt ölen är ungefär som att man ätit ett paket gott och blandat.

Betyg

Soda Pop IPA 3,5% från Vega Bryggeri är faktiskt en trevlig öl att dricka främst som sällskapsdryck eller aperitif. Den har en säregen smak. Men köper jag den igen? Det är oklart faktiskt, men den var kul att testa. Alltså ser jag den igen så varför inte ändå? Tänker att den passar nog bra en varm sommardag i skuggan!

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *