×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Skatan i gatan från Brewhuslän

Skatan i gatan från Brewhuslän är en öl med tropisk doft och smak.

Om ölen

Producent: Brewhuslän AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: New England IPA.
Styrka: 5,3%.
Burkens bäst före: Mars 2023 (provsmakas 2 augusti 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 31207.
Pris vid inköp: 32,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Skatan i gatan från Brewhuslän är en öl med tropisk doft och smak.

När du läser denna recensionen, så är Skatan i gatan den första ölen jag testar från det svenska bryggeriet Brewhuslän. Min förhoppning är väl att testa fler öl från bryggeriet och då kommer du hitta du dessa recensioner här. Men vad tycker jag då om denna ölen egentligen?

Utseende

Skatan i gatan har en oklar gyllenorange färg med smutsig lätt gulbrun skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av främst citrus, där jag upplever citrusskal och grapefrukt. Men tycker mig även finna ton av fruktgodis samt tallbarr.

Smak

Humlearomatisk smak av citrus, lite humlebränna, citrusgodis, tallbarr och grapefrukt. Det finns en påtaglig beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Det är en lite spretig smakbild tycker jag.

Betyg

Skatan i gatan från Brewhuslän är en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat kan en saftig hamburgare passa tänker jag. Men köper jag den igen? Det lär kanske inte ske, men får jag den serverad, så spottar jag inte i glaset heller. Låt bara inte min åsikt och betyg hindra dig från att testa den. Detta kan vara en öl som just du gillar. Eftersom det också finns kvaliteter att hitta.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *