×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sjöstadens Bocköl 7% Extra Stark smakar förfärligt illa

Sjöstadens Bocköl 7% Extra Stark smakar förfärligt illa. Det går verkligen inte att hitta något positivt att säga.

Om ölen

Producent: Brewery International Sweden AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Bocköl.
Styrka: 7,0%.
Flaskans bäst före: April 2021 (provsmakas 17 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1501.
Pris: 16,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sjöstadens Bocköl 7% Extra Stark smakar förfärligt illa. Det går verkligen inte att hitta något positivt att säga.

Jag måste verkligen börja med att citera vad som står på burken:

Sjöstadens är ett ljust och fylligt bocköl med karaktär. Den välbalanserade ölen med tydlig maltsmak tillverkas av bryggare med flera generationers erfarenhet där kvalitet, smak och tradition står i fokus.

Allt det som står på burken stämmer inte ett dugg om du frågar mig. Först och främst är detta ingen fyllig bocköl. Smaken är heller inte balanserad och det enda som är tydligt är tonen av alkohol. Det finns ingen kvalité att prata om och heller inga goda smaker. Den där generationen av erfarenhet är det inget jag märker av heller med Sjöstadens Bocköl. Sammanfattningsvis smakar det förfärligt.

Utseende

Sjöstadens Bocköl har en klar gyllengul färg med smutsvit tjock skumkrona.

Doft

Här upplever jag en maltig lite metallisk doft av ljust bröd, ton av vad jag uppfattar som citrus och ton av örter. Tonen av alkohol slår däremot igenom och det bidrar inte till någon trevlig doft. Det bidrar i sin tur till att doften skapar lite oroskänsla. Jag ställer mig helt enkelt frågan om det verkligen kommer vara en god öl jag kommer att få smaka.

Smak

Tyvärr inlivades oroskänslan. Här hittar jag en maltig smak av ljust bröd och med påträngande ton av alkohol. Tonen av alkohol slår igenom och tar överhand totalt. Smaken är inte ett dugg balanserad och den är verkligen inte trevlig. Eftersmaken har mycket smak av alkohol. Det smakar förfärligt.

Betyg

Sjöstadens Bocköl 7% Extra Stark vill jag aldrig köpa igen. Detta var ett riktigt bottennapp. Den är mycket dålig. Vem kan gilla denna smaken? Ja möjligtvis du som gillar ren sprit och som du spetsar med lite öl. Just du ska nog prova denna, för här har du ett färdigblandat alternativ. Visserligen på lite lägre alkoholstyrka. För min del åkte den i vasken. Jag klarade inte mer än fyra klunkar. Det är inte ofta vasken blir sur på mig, så jag fick faktiskt be vasken om ursäkt.

0,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

  1. o skriver:

   Håller med om att det är en öl som inte borde finnas till.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Vi får väl se om den finns kvar i standardsortimentet på sikt. En jag känner hade pratat med en anställd på ett bolag och personen där menade att den sålde väldigt dåligt. Åtminstone på det bolaget.

    1. Joakim von Anka skriver:

     Nu är den borta ur det fasta sortimentet. För det andra är den prissänkt från 16:90 kr till 14:90 kr.
     Kan inte var någon dundersuccé med andra ord.

     Nej, krävs ett billigt rus kommer jag hålla mig till Three Hearts Extra Strong.

     1. Johan Linnarsson skriver:

      Hej där. Okej om den inte är kvar i fasta sortimentet, så tyder ju det på att den inte sålde så bra. På mitt lokala bolag fanns den först på pall och sedan på ett hyllplan. Den verkar inte finnas kvar på mitt lokala bolag heller. Jag skulle tro det är få som kommer sakna den faktiskt. Jag gör det då inte. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *