×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Singha från Pathum Brewery Company Limited

Singha från Pathum Brewery Company Limited smakar inte så mycket.

Om ölen

Producent: Pathum Brewery Company Limited.
Land:
Thailand.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Juli 2021 (provsmakas 23 januari 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1219.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Singha från Pathum Brewery Company Limited smakar inte så mycket.

När denna recensionen skrivs, så publicerar jag min första recension på en thailändsk öl. Singha är ingen nyhet för mig och säkert inte för dig heller. Däremot var det väldigt många år sedan jag drack den sist. Jag tänker ölen är populär att dricka när man besöker Thailand som turist. Men man kan ju faktiskt även köpa den här i Sverige. Alltså är det något att ha då? Här har du i alla fall min åsikt.

Utseende

Singha har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd och ton av någon ört. Det är en mycket enkel och intetsägande och tråkig doft tycker jag.

Smak

Här upplever jag en maltig smak av ljust bröd, citrus och sötma med markerad beska och eftersmak av ljust bröd. Smaken är mycket enkel och bjuder inte på något storartat spektra av smaker. Vad ska man säga om något som inte smakar så mycket?

Betyg

Singha dricker du främst en riktigt varm sommardag tänker jag. Till mat kan det mesta funka faktiskt och kryddstark asiatisk mat i synnerhet. Detta är en allsidig öl ändå. Det är kanske inte mitt favoritval av öl, men dålig är den inte heller. Men det finns samtidigt inte så mycket smak att prata om. Det är svårt att klaga på något som är nästan smaklöst. Alltså sitter jag på en strand en varm dag i Thailand, så kommer den slinka ner utan problem och jag kommer må gott. Jag ser den därmed som en öl jag hellre dricker i hemlandet, än här i Sverige.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *