×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sierra Nevada Fantastic Haze Imperial IPA

Sierra Nevada Fantastic Haze Imperial IPA har påtaglig ton av humlebränna.

Om ölen

Producent: Sierra Nevada Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial IPA.
Styrka: 9,0%.
Burkens bäst före: Januari 2021 (provsmakas 19 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11187.
Pris: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sierra Nevada Fantastic Haze Imperial IPA har påtaglig ton av humlebränna.

Jag tycker öl från Sierra Nevada håller en relativt hög lägstanivå. Spana gärna in mina tidigare recensioner. Men först ska du läsa vad jag tycker om Sierra Nevada Fantastic Haze. Tyvärr har den en alldeles för påtaglig ton av humlebränna.

Utseende

Oklar gulorange färg med lätt gulvit tjock skumkrona. En tropisk doft sprider sig när jag häller upp den.

Doft

Humlearomatisk tropisk juicedoft av ananas, spadet från fruktkocktail på burk och grapefrukt. Men det finns även en ton av och tall, samt att man får tankar till fruktkaka. Det finns även en mycket svag ton av alkohol.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak med humlebränna, ananas, spadet av fruktcocktail på burk, grapefrukt och tallbarr med markerad beska och tropisk humlebrännande eftersmak. Man känner även tonen av alkohol och den är lite mastig faktiskt.

Betyg

Sierra Nevada Fantastic Haze dricker du som sällskapsdryck. Jag tycker humlebrännan tar lite väl överhand och det drar faktiskt ner betyget. Men köper jag den då igen? Det lär nog inte ske faktiskt. Lite besviken här faktiskt. Om det inte vore för den påtagliga humlebrännan, så hade jag kunnat höja betyget.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *