×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Shepherd Neame Christmas Ale – En öl att avstå från köp

Shepherd Neame Christmas Ale - En öl att avstå från köp.

Om ölen

Producent: Shepherd Neame
Land:
England
Ölstil: Strong Ale
Styrka: 7,0%
Flaskans bäst före: Mars 2019 (provsmakas 18 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11357
Pris: 28,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 13°C
Lagringsmöjlighet: Bäst före datumet tyder på att den håller sig.

Shepherd Neame Christmas Ale – En öl att avstå från köp.

När jag lägger Shepherd Neame Christmas Ale i varukorgen på Systembolaget, så har jag en magkänsla av att denna julöl inte kommer smaka speciellt bra. Jag köper den ändå för recensionens skull och frågan är om min magkänsla har rätt?

Utseende

Klar bärnstensfärg med beige skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Nej men det är inget som påverkar slutbetyget.

Doft

Bränd doft med inslag av knäck, frukter, bröd, kryddor, nötter och honung. Mängden av olika doftnyanser väcker inga habegär eller bidrar till någon wow-faktor.

Smak

Brödig smak med inslag av frukt, knäck och nötter samt med en bränd och besk eftersmak. Jag upplever att alkoholsmaken framträder och det är inte så trevligt.

Betyg

Jag dricker Shepherd Neame Christmas Ale precis som den är utan mat eller tilltugg och den är inte på något vis ett bottennapp, men samtidigt är den heller inte speciellt god. Den lite starkare alkoholstyrkan gör att jag inte tycker den är jätte upphetsande att dricka. Det är heller ingen öl jag vill dricka till julmaten. Min magkänsla hade rätt och jag väljer en annan öl till jul och det bör även du göra.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Wille skriver:

   Oj här har vi olika smak.
   Detta är min absoluta favorit. Kan hålla med om att styrkan är ett minus (5%) hade varit bättre av flera skäl.
   Spännande!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Det finns en tjusningen med att våra smaklökar upplever det så olika och ingen kan ju ta ifrån någon annans upplevelser. Skålar gärna med dig, men då har jag en annan öl i glaset 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *