×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Shangri-Lager från Stigbergets Bryggeri

Shangri-Lager från Stigbergets Bryggeri är gott öl! Servera som sällskapsdryck eller till hamburgare, grillat kött och nachotallriken.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Helles.
Styrka: 5%.
Bäst före: April 2024 (provsmakas 14 februari 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 35913.
Pris vid inköp: 12,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Shangri-Lager från Stigbergets Bryggeri är gott öl!

Jag har nämt det tidigare och nämner det gärna igen! Stigbergets Bryggeri håller en hög lägstanivå med sina brygder och Shangri-Lager är inget undantag. Detta är ett gott öl! Som den inledande rubriken redan antyder.

Utseende

Shangri-Lager har en oklar gul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Maltig aningens humlearomatisk doft av ljust bröd, citrus, citrustoner och en slags kryddighet.

Smak

Maltig aningens humlearomatisk smak av ljust bröd, citrustoner samt en kryddighet. Beskan är relativt markerad med eftersmak av de smaker som benämnts. Men jag tycker mig även få en liten karaktär av ris i eftersmaken.

Betyg

Shangri-Lager från Stigbergets Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, eller till hamburgare, grillat kött, pommes frites och nachotallriken. Köper jag den igen? Jo men det kan jag tänka mig att göra. Eftersom den smakar trevligt.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *