×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Schneider Weisse Original

Schneider Weisse Original är välsmakande veteöl att dricka som sällskapsdryck eller till rustika rätter av fläsk, korv och kyckling.

Om ölen

Producent: G Schneider & Sohn.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Hefeweisen.
Styrka: 5,4%.
Burkens bäst före: November 2023 (provsmakas 29 april 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 80478.
Pris vid inköp: 30,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Schneider Weisse Original är välsmakande veteöl.

Då var det dags att testa ett veteöl från tyska G Schneider & Sohn. Det är Schneider Weisse Original och den har en intressant doftnyans som jag aldrig tidigare upplevt i en öl.

Utseende

Schneider Weisse Original har en oklar gulorangebrun färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Jäst ton av vete, vetebröd, vetekrans, omogen banan, örter och kryddnejlika. Men den doftar också lite instängd lada och även bildäck/gummidäck. Vad gäller tonen av däck så ska man inte se det som något negativt. Det doftar lite som att gå in i en bilhall.

Smak

Jäst smak av vete, vetebröd, vetekrans, omogen banan och örter. Det finns en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men det är även en strävhet i smakbilden.

Betyg

Schneider Weisse Original är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Men jag tänker att den även kan passa riktigt bra till måltiden. Där tänker jag rustika rätter av korv, fläsk, kyckling och kanske lax. Men även hamburgare. Ni som provar ölen får gärna betänka doftnyansen av gummidäck/bildäck. Håller ni med mig?

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *