×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Schneider Weisse Meine Festweisse Tap 4

Schneider Weisse Meine Festweisse Tap 4 är välsmakande veteöl.

Om ölen

Producent: G Schneider & Sohn.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Hefeweisen.
Styrka: 6,2%.
Burkens bäst före: September 2022 (provsmakas 30 december 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1507.
Pris vid inköp: 25,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Schneider Weisse Meine Festweisse Tap 4 är välsmakande veteöl.

Då var det dags att testa ett veteöl från tyska Schneider Weisse. Jag har druckit den tidigare, men av någon outgrundlig anledning har jag inte skrivit någon recension om den, förens nu. För jag måste ju ändå berätta för er att jag tycker detta är ett välsmakande öl.

Utseende

Schneider Weisse Meine Festweisse Tap 4 har en oklar något mörkare gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Jäst doft av ljust bröd, vetekrans, skumbanan, kryddor, marmelad samt honungston. Men det är även fruktig ton i smakbilden.

Smak

Jäst smak av ljust bröd, vetekrans, skumbanan, kryddor sötma från vad jag uppfattar som honung samt en fruktig ton som jag uppfattar är äpple. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns. Alltså det är en fyllig smak och kolsyran är tydlig. 

Betyg

Schneider Weisse Meine Festweisse Tap 4 är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till korv med bröd, pyttipanna, hamburgare, fläsk och raggmunk. Alltså rustik mat av fläsk och korv. Men köper jag den igen? Det kan jag göra, eftersom det är en trevlig och balanserad doft och smak.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *