×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Save Your Soul IPA

Save Your Soul IPA från Brygghus 19 är mumsig öl att dricka som sällskapsdryck, till god hamburgare eller ostar!

Om ölen

Producent: Brygghus 19.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale ale.
Styrka: 5,9%.
Bäst före: Januari 2024 (provsmakas 22 april 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 36744.
Pris vid inköp: 42,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Save Your Soul IPA från Brygghus 19 är mumsig öl.

Då var det dags att testa IPA från Brygghus 19. Denna ölen har bryggts tillsammans med artisten Jesper Binzer. Jesper är sångare och gitarrist i rockbandet D-A-D. Detta borde vara en riktig rocköl med andra ord. Men finns det då några rockiga smaker?

Utseende

Save Your Soul IPA har en oklar gulorange färg med smutsgulvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, tallbarr och aprikos.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, tallbarr och aprikos. Beskan har en trevlig markering med eftersmak av de smaker som återfinns.

Betyg

Save Your Soul IPA från Brygghus 19 är mumsig öl att dricka som sällskapsdryck eller till en mumsig hamburgare. Provar även med några bitar ostar och kombinationen är trevlig. Alltså har du inte provat IPA och ost i kombination, så ska du verkligen göra det. jag tycker det är en intressant smakkombination. Men köper jag den igen? Absolut kan jag göra det. Sen vet jag inte om jag upplever så mycket hårdrock över smaken, mer än burkens design. Hur smakar ens hårdrock? Nästa gång jag dricker den, så ska jag även spela D-A-D. Det måste vara en förträfflig kombination.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *