×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sapporo Premium Beer är god i sin enkelhet

Sapporo Premium Beer är god i sin enkelhet. En öl med enkla balanserade dofter och smaker.

Om ölen

Producent: Sapporo Breweries.
Land:
Japan.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Juni 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1470.
Pris vid inköp: 13,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sapporo Premium Beer är god i sin enkelhet. En öl med enkla balanserade dofter och smaker.

Sapporo Premium Beer är en populär öl i Japan. Den är bland annat bryggd på ris och frågan jag ställer mig är om det kommer märkas i smaken. Eller smakar den som en klassisk ljus lager?

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Sapporo Premium Beer har en maltig söt doft av ljust bröd, kryddor och honung. Det är även lite kokt ris över doften och den är på det stora hela ganska enkel i sin doftnyans.

Smak

Maltig söt smak av ljust bröd, kryddor, ris och honung med behaglig beska. Det är en enkel smak, men de smaker som finns är balanserade. Ölet ger en muntorrhet. Det är ingen fancy öl med unika spännande smaker, men det behöver faktiskt inte alltid vara så heller.

Betyg

Sapporo Premium Beer passar att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag, eller till asiatisk mat som sushi eller het kryddig mat. Den är lättdrucken och har enkla balanserade dofter och smaker. Det är en öl som passar bäst till mat och jag är övertygad om den kan uppskattas av många. Köper jag den igen? Ja varför inte och nästa gång kanske jag dricker den ur ett ölkrus från krus.org.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *