×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Samichlaus Classic från Eggenberger International

Samichlaus Classic från Eggenberger International är en stark rackare till öl.

Om ölen

Producent: Eggenberger International.
Land:
Österrike.
Ölstil: Dubbelbock.
Styrka: 14%.
Flaskans bäst före: November 2026 (provsmakas 1 januari 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 11959.
Pris vid inköp: 47,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Samichlaus Classic från Eggenberger International är en stark rackare till öl.

När jag skriver denna recensionen,. så är Samichlaus Classic den första ölen jag testar från det österrikiska brygeriet Eggenberger International. Det är en öl av stilen dubbelbock och det är en stark rackare vi har med att göra. Med sina 14% så är tonen av alkohol påtaglig. Alltså det är en mastig öl. Ska du bara köpa en enda julöl, så är det denna. För när du druckit upp den, så är julen över.

Enligt bryggeriet, så tillverkas denna ölen den 6 december varje år och lagras sedan i 10 månader innan de hälls upp på flaska.

Utseende

Samichlaus Classic har en oklar mörkare rödbrun färg med beige skumkrona.

Doft

Maltig doft av torkad frukt av russin, karamell, kryddor, sirapslimpa och likörgodis. Men jag upplever även en liten chokladton.

Smak

Maltig söt smak av torkad frukt av russin, kryddor, likörgodis, nötter, chokladton och detta är sammanbakat med en påtaglig alkoholhetta. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns. Tonen av alkohol gör sig närvarande långt bak i eftersmaken. Alltså det är en väldigt mastig smak.

Betyg

Samichlaus Classic från Eggenberger International är tung och mastig. Man dricker inte mer än en utav den. Alkoholtonen är mycket påtaglig, men döljs på något vis väl på samma gång. Men köper jag den igen? Det lär inte ske faktiskt. Den är bara jobbig att dricka tycker jag. Finner ingen njutning. Men trots sin alkoholstyrka, så är den inte på något vis odrickbar. Det är bara ingen öl som tilltalar mig helt. Men kan man äta något till ölen? Jag tänker att choklad kan kanske passa?

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *