×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ringnes Extra Gold är extra stark pilsner

Ringnes Extra Gold är extra stark pilsner. Men den är inte extra mycket god.

Om ölen

Producent: Ringnes AS.
Land:
Norge.
Ölstil: Starkare Pilsner.
Styrka: 6,3%.
Flaskans bäst före: April 2020 (provsmakas 31 augusti 2019).
Pris vid inköp: 22,50 NOK.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Ringnes Extra Gold är extra stark pilsner. Men den är inte extra mycket god.

Ölbloggen goes Norway del 1 och alldeles försenad. Förra sommaren var jag på snabbvisit i Norge. Det fanns ingen plan att handla några öler där. Men när jag parkerade vid ett köpcentra och såg Vinmopolet, ja då kunde jag inte låta bli. Utan att betänka så plockade jag på mig ett gäng öler. När jag väl skulle betala, så blev jag snabbt påmind om att priserna inte är som i Sverige. Ni kommer nu under en tid få ta del av ett gäng norska ölrecensioner och jag inleder med Ringnes Extra Gold. Det är en öl av stilen pilsner, men den är betydligt starkare än normalt. Så betydligt mycket godare blir det inte heller.

Utseende

Ringnes Extra Gold har en klar ljusare bärnstensfärg lätt smutsvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, ton av alkohol och en lite söt doft från honung. Det doftar inte jättebra, men heller inte jättedåligt.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, karamell och ton av honung med markerad beska och lite sötma i eftersmak. Smaken är bättre än doften. Men någon smaksensation är det inte tal om.

Betyg

Ringnes Extra Gold dricker du som sällskapsdryck eller till husmanskost. Någon katastroföl är det inte tal om, men den är heller ingen öl jag bara måste köpa igen. Nej det finns godare öl av stilen pilsner och att den är extra stark, är inget som bidrar till det bättre heller.

2,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *