×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Remmarlöv The Oktoberfest från Remmarlöv Gårdsbryggeri

Remmarlöv The Oktoberfest från Remmarlöv Gårdsbryggeri.

Om ölen

Producent: Remmarlöv Gårdsbryggeri AB
Land:
Sverige
Ölstil: Märzen/Oktoberfest
Styrka: 5,3%
Flaskans bäst före: Mars 19 (provsmakas 7 oktober 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11227
Pris: 21,40 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 7°C
Lagringsmöjlighet: Bör inte lagras.

På Remmarlöv Gårdsbryggeri i Skåne framställs en oktoberfestöl som på många sätt är en trevlig bekantskap. Men helt perfekt är den ändå inte.

Remmarlöv The Oktoberfest från Remmarlöv Gårdsbryggeri är ett ekologiskt oktoberfestöl av stilen Märzen. Namnet Märzen syftar på att ölet förr bryggdes i den svala månaden mars (März på tyska), för att sedan lagras kallt i källare över sommaren. Märzen är det traditionella och ursprungliga bayerska oktoberölet.

Utseende

Klar gulbrunguldig färg med gräddvit skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ölet ser friskt och fräscht ut.

Doft

Maltig och brödig doft av sirapslimpa. Upplever en lite jäst doft som jag inte tycker är så trevlig. Den lite jästa doften gör inte ölet så inbjudande som den faktiskt ser ut.

Smak

Maltig och brödig smak med tydlig beska. Det finns en balans i smaken och med en trevlig friskhet. Men över lag så upplever jag den vara lite tunn i sin smak.

Betyg

Remmarlöv The Oktoberfest från Remmaslöv Gårdsbryggeri har helt klart bättre smak än doft. Smaken är frisk och på det stora hela trevlig, även om den är lite tunn i sin smak. Lägger man den lite jästa doften åt sidan, så anser jag att den passar att dricka som den är, men borde även passa till kryddstark mat eller rentav till silltallriken.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *