×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Red Stripe är jamaicansk blask på flaska

Red Stripe är jamaicansk blask på flaska med intetsägande och tråkig smak.

Om ölen

Producent: Desnoes & Geddes.
Land:
Jamaica.
Ölstil: Ljus lageröl.
Styrka: 4,7%.
Flaskans bäst före: April 2019 (provsmakas 21 juni 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1531.
Pris vid inköp: 13,90 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Red Stripe är jamaicansk blask på flaska med intetsägande och tråkig smak.

Öl från Jamaica finns det inte gott om. Själv känner jag bara till Red Stripe och som finns i Systembolagets standardsortiment. Vad finns det att säga om den egentligen. I min mening är det lättdrucken blask på flaska.

Utseende

Klar gul färg med gräddvit skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Intetsägande tam doft av ljust bröd. Finns även en lite kryddig ton. Tråkig doft.

Smak

Smak av ljust bröd och kryddor med återhållsam beska. Den är lättdrucken, men smaken är intetsägande och tråkig.

Betyg

Red Stripe är en öl som jag tror kan uppskattas av de som vanligtvis kanske inte gillar öl. Mycket tror jag kan bero på at den är lättdrucken. Men hur lättdrucken den är må vara, så är smaken intetsägande och tråkig. Det händer inget som gör mig glad och lycklig. Red Stripe är ingen öl jag vill dricka som sällskapsdryck. Till mat tror jag att husmanskost eller asiatiskt kan passa. Nej detta är blask på flaska.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

5 kommentarer

  1. Jörgen skriver:

   Ingen överhumlad *****, som alla Ipadrickare vill ha.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej. Valde att censurera ett ordval, som jag inte riktigt tycker hör hemma. Kan tycka att var sak har sin plats. Gillar man exempelvis inte IPA, då väljer man att dricka något annat.
    Tack för att du läser.

  2. Tycker mycket illa om din kommentar. Förstår att du aldrig suttit under en palm i Karibien och njutit en Red Stripe…..ďu har en lucka i dina upplevelser. Jag bor där sen 5 år och….

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Får jag tycka illa om din kommentar? 😉 🙂

    Såhär är det enligt mig och jag har faktiskt skrivit det på vissa ölrecensioner. Vissa öler lämpar sig faktiskt bättre att dricka i sitt hemland än de gör här i Sverige. Det är ju fortfarande samma öl dock.

    Jag kan absolut tänka mig att det är en go känsla att dricka Red Stripe i Karibien. Hade jag varit där hade jag garanterat druckit fler än en och den hade garanterat slunkit ner mycket fint i den karibiska värmen på en sandstrand. Det kommer fortfarande vara en blaskig öl enligt mig, men som på något vis ändå kommer passa i värmen.

    Det är lite som Guinnes Stout. Jag tycker inte det är en bra stout, jämfört med vad det finns för andra stouter. Men skulle jag sitta där på en irländsk pub i Dublin, så skulle jag ändå beställa en bara för att. Tillsammans med den irländska stämningen så skulle den allt slinka ner. Men här i Sverige väljer jag en annan stout. Jag skulle inte dricka Guinness i Karibien heller, för det är inte riktigt där jag vill dricka en Guinnes.

  3. carcar skriver:

   Johan har rätt, det är blask

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *