×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Radeberger Pilsner från Radeberger Gruppe KG

Radeberger Pilsner från Radeberger Gruppe KG är ännu en pilsner i mängden.

Om ölen

Producent: Radeberger Gruppe KG.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,8%.
Burkens bäst före: 25U04 är det enda jag hittar på burkens undersida (provsmakas 27 februari 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1131.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Radeberger Pilsner från Radeberger Gruppe KG är ännu en pilsner i mängden.

Berliner Pilsner är ännu en öl av stilen pilsner som är helt okej, men inte mer än så. Alltså du ska inte förvänta dig några stordåd till smaker, men samtidigt inga katastrofala smaker heller. Åtminstone om du frågar mig. Men jag tänker ändå att det finns väll alltid någon som uppskattar denna öl. Men själv är jag som sagt inte helt såld. Vill du läsa mina övriga recensioner från bryggeriet, så hittar ni dom här.

Utseende

Radeberger Pilsner har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, örter, någon slags citruston och ton som jag uppfattar är honung. Men det är även en metallisk ton i doftbilden.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, örter och citruston. Men jag känner även en liten ton av honung. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Radeberger Pilsner är en helt okej öl. Alltså det är ännu en pilsner i mängden och som jag redan nämnt. Det är inte så att jag bara måste ha den igen. Man jag kan samtidigt inte klaga allt för mycket heller. Den passar till all sorts mat eller att dricka precis som den är en varm sommardag. Den smakar som en typisk tysk pilsner. Kanske är det en öl som tilltalar dig mer.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Tommy Nilsson skriver:

   Jag tycker att denna pilsner är de bästa på Systembolaget. Beskan är kraftig och höjer eftersmaken vilket gå andra pilsner har. Denna påminnelser om Stigbergets ”ÖL” som också äten god pilsner md bra beska.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Kul att ta del av dina upplevelser. Öl från Stigbergets är en trevlig öl kan jag absolut hålla med om. Skål!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *