×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Purity Pure Gold charmar mig inte till 100%

Purity Pure Gold charmar mig inte till 100%. Men något bottennapp är det inte tal om. 

Om ölen

Producent: Purity Brewing Co.
Land:
England.
Ölstil: Blond Ale.
Styrka: 4,3%.
Burkens bäst före: Juli 2021 (provsmakas 5 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 12352.
Pris vid inköp: 20,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Purity Pure Gold charmar mig inte till 100%. Men något bottennapp är det inte tal om.

Purity Pure Gold finns i lager hos många Systembolag. Åtminstone fanns den på mitt lilla bolag och jag tolkar det som att man ska kunna se den som en standardöl. Sedan kan ju allt ändras med tiden. Men vad tycker jag då om Purity Pure Gold? Det är en öl med lite lägre alkoholstyrka och jag kan förstå om den har sin skara anhängare som köper den. Den charmerar dock inte mig till 100%.

Utseende

Purity Pure Gold har en oklar gulorange färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig intetsägande doft av knäckebröd, hint av citrus och lite honungston. Jag får en vattnig känsla i doften. Kommer den smaka vattnigt tro?

Smak

Maltig humlearomatisk smak av citrus och knäckebröd, med markerad beska och besk eftersmak av bröd, citrus och ton av honung. Det är en lättsam smak.

Betyg

Purity Pure Gold passar att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag, eller till all sorts mat. Köper jag den igen? Antagligen inte är mitt svar, eftersom den inte erbjuder något fantastiskt. Men den är samtidigt på något vis trevlig också. Det är alltså mycket smak för den låga alkoholstyrkan, samtidigt som den även funkar till mycket. Det är en okej allroundöl och jag dricker alltså upp den utan några större problem. Jag kan förstå om just du gillar den. Men det är synd att doften inte matchar smaken helt.

3/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *