×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Project 012 – Imperial Saison Red/Black Currants

Project 012 – Imperial Saison Red/Black Currants från Poppels Bryggeri glömde jag bort.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Saison.
Styrka: 8,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2018 (provsmakas 19 september 2020).
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Passar att lagras.

Project 012 – Imperial Saison Red/Black Currants från Poppels Bryggeri glömde jag bort.

Öl från Poppels Bryggeri tycker jag håller en hög lägstanivå. Det är bara att läsa mina tidigare recensioner som du hittar här. Vad gäller Project 012 – Imperial Saison Red/Black Currants så glömde jag bort den. Den har stått där i min ölförråd och jag har gått i tankarna att ”den tar jag nån gång” och ”den har bra hållbarhet”. Men den hade ingen lång hållbarhet. Men öl kan i många fall lagras och också gynnas utav det, även om bäst före datumet säger något annat. Hur denna öl har gynnats av lagring vet jag inte, eftersom jag inte provade den färsk. Hur det än är med saken, så smakar Project 012 – Imperial Saison Red/Black Currants mycket bra.

Utseende

Oklar rödbrun färg med lätt rosa skumkrona.

Doft

Här upplever jag en jäst doft av vinbär, kärnor, koncentrerad saft av vinbär och även ton av marmelad. Det är även godistoner i doften sammanbakat med en syrlig touch. Det doftar mycket trevligt.

Smak

Jag tycker det är en jäst smak av vinbär, kärnor, koncentrerad saft och ton av godis. Upplever även en vinös rödvinskaraktär med tydliga toner av torkad frukt. Det finns också en pytteliten syrlig ton. Eftersmaken är lite bitter med smak av vinbär, marsipan samt torkad frukt och med en koncentrerad smak av vinbär som håller i sig länge. Det finns även en trevlig sötma och jag kan även känna en ton av alkohol, men den smälter in väl i smakbilden. På det stora hela så är det en komplex men samtidigt balanserad och god smak.

Betyg

Att Project 012 – Imperial Saison Red/Black Currants har passerat sitt bäst före datum gör inget. Jag vet inte hur den smakade färsk som tidigare nämnts, men trots sin övertid, så är det en fantastiskt god smak vi pratar om och med fin balans. Den doftar även mycket trevligt. Mmmmmm hade viljat ha en till flaska som fått lagra sig i några år till. Eftersom det smakar skitbra! Det är som att dricka ett årgångsvin! Men nu är det ju en öl. Den är dock kraftig, så hade gärna delat den med en vän. Jag tror inte lagringen har gjort den sämre faktiskt. Om jag nu ska gissa. När gör ni den igen Poppels?

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *