×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pripps Blå Extra 6,8% från Carlsberg Bryggeri

Pripps Blå Extra 6,8% från Carlsberg Bryggeri är ingen öl som tilltalar mig helt. En öl att dricka främst till mat som husmanskost.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 6,8%.
Flaskans bäst före: April 2024 (provsmakas 16 september 2023).
Systembolagets nr: 1298.
Pris vid inköp: 16,40 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Pripps Blå Extra 6,8% från Carlsberg Bryggeri är ingen öl som tilltalar mig helt.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

När denna recensionen skrivs, så har Carlsberg valt att fasa ut Pripps Blå Extra Stark 7,2% med nya Pripps Blå Extra på 6,8%. Tyvärr hade jag ingen 7,2% variant att jämföra med, så jag fick återgå till själva anteckningarna jag gjort på just den recensionen. Personligen vill jag uppleva att denna ölen blivit bättre. Även om det fortsatt inte är en öl som tilltalar mig helt och hållet. I videon ovan säger jag 7,5% men fick hjärnsläpp. Det är såklart 7,2% jag menar och inget annat.

Utseende

Pripps Blå Extra har en klar gyllengul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, en slags citruskaraktär, sötma från honung och även ton av alkohol.

Smak

Maltig relativt frisk smak av knäckebröd, citruston samt en maltsötma som jag vill få är åt honungshållet. Det finns en återhållsam beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. I eftersmaken återfinns också en tydlig ton av alkohol.

Betyg

Om jag ska jämföra Pripps Blå Extra Stark 7,5% med den nya varianten på 6,8%, så tycker jag personligen att detta är en bättre öl. Dock tycker jag fortsatt att lageröl som håller en alkoholhalt över 5,8%, inte gynnas smakmässigt av den högre alkoholstyrkan. Jag hade viljat få ner alkoholtonen ytterligare på denna ölen. Alltså den är inte fantastisk men heller inte jättedålig. Men köper den igen gör jag inte. Denna dricker du som den är eller till all sorts mat och svensk husmanskost i synnerhet. Betyget jag sätter på Pripps Blå Extra återspeglar att den blivit bättre. Men jag vet ni är många som är besvikna. Att detta inte alls var ett steg i rätt riktning. Vad tycker du? Skriv gärna en kommentar och berätta.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Lars skriver:

   Ibland räcker konsten på burken att övervinna mig för ett köp, här var det helt klart så. Älskar den nya designen på burken och hur de har framställt de klassiska skeppet. Annars håller jag med dig om smakkaraktären, den fick stå en bra stund i kylskåpet då jag helt enkelt gillade designen haha.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Det är absolut trevligt med trevliga glas- eller burkdesigner. Med denna designen är det svårt att missa att det är en pripps vi pratar om. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *