×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Primátor Oktober Festive Lager har en kryddig ton

Primátor Oktober Festive Lager har en kryddig ton som inte riktigt tilltalar mig.

Om ölen

Producent: Primátor.
Land:
Tjeckien.
Ölstil: Märzen.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 2 september 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 11527.
Pris: 21,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Primátor Oktober Festive Lager har en kryddig ton som inte riktigt tilltalar mig.

Primátor Oktober Festive Lager imponerar inte riktigt på mig. Alltså detta är ju inget bottenapp när det kommer till oktoberfestöl. Men jag tycker bara att den kryddiga tonen som återfinns inte tilltalar mig. Däremot så kan den ju kanske tilltala dig.

Utseende

Primátor Oktober Festive Lager har en klar något mörkare gyllengul färg med gulsmutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, lite citrus och ton av honung. Är det även koriander jag känner? För det är någon kryddig ton som återfinns.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citrus, honung och en kryddig ton. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns. Långt bak i eftersmaken känner jag en kryddig nästan lite pepprig smakkänsla som håller i sig länge. Men det är även en matallisk ton i eftersmaken.

Betyg

Primátor Oktober Festive Lager var ändå en kul öl att prova. Alltså den är lite speciell med sin vad jag uppfattar är en slags kryddig eftersmak. Ungefär som att du ätit något starkt som ligger kvar länge i munnen. Fast det är inte på något vis chili starkt vi pratar om. Det är svårt att förklara med ord. Jag tycker inte riktigt att den eftersmaken tilltalar mig. Denna ölen lämpar sig bäst till mat som husmanskost eller rustika rätter av korv eller fläsk. En raggmunk med fläsk som exempel. Men köper jag den igen? Nej jag köper faktiskt inte denna ölen igen. Men jag kan absolut förstå om just du gillar den bättre.

3/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Primátor
Ölstil: Märzen
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *